Höpellets

 • 280 kr

Livskraft från ett förstklassigt fiberrikt ängshö med upp till 40 olika gräsarter och örter.Ängshöet kommer från ett Natura 2000 område som ej blivit besprutat

I lager.
Dela
Lagersaldo: 10

Livskraft från ett förstklassigt fiberrikt ängshö med upp till 40 olika gräsarter och örter.

 • Ängshöet kommer från ett Natura 2000 område som ej blivit besprutat med bekämpningsmedel eller gödslat under decennier
 • 100% naturligt, utan tillsatser
 • Skonsamt torkat och lättpressat till 14 mm pellets.
 • Dammfritt
 • Inga bindemedel eller andra tillsatser.
 • Kan vid behov ersätta hela eller delar av grovfodergivan. 
 • Rik på fibrer som bidrar till att hålla hästens grovtarm i balans
 • Mångfalden av gräsarter gynnar många "goda" mikrober vilket stärker mikrobiotan i hästens grovtarm. 
 • Lätt att lagra och hantera
 • Bra att ta med under tävling eller resor pga bekväm storlek och lätt att packa.


ANVÄNDNINGSOMRÅDE

Lämpligt för hästar med få gräsarter i vallfodret, äldre hästar eller hästar med dålig tandstatus. Använd gärna en mindre giva Höpellets som ett komplement till grovfodret för att tillgodose behovet av en mångfald av växtarter.

1 kg Höpellets motsvarar 1 kg hö med 86% ts. 
Höpellets kan ersätta hela eller delar av grovfodergiva 
1 säck Höpellets innehåller 20 kg. TRUE EQUINE HÖPELLETS

Ängshö med upp till 40 olika arter av gräs och örter i pelletsform
utan bindemedel och tillsatser. Hö är rikt på fibrer som bidrar till att hålla hästens grovtarm i balans. Den stora mångfalden av gräsarter gynnar många "goda" mikrober vilket stärker mikrobiotan i hästens grovtarm. Använd gärna Höpellets som ett komplement till grovfodret för att tillgodose behovet av en mångfald av växtarter och lägre sockerhalt. Lämpligt för äldre hästar eller hästar med dålig tandstatus. HÖPELLETS ersätter inte vårt funktionsfoder TOTAL, men är ett utmärkt komplement till ditt grovfoder.


HÄSTENS MIKROBIOM

Idag är viktigare än någonsin att förse hästen med flera källor av en mångfald växtarter. Hästen är beroende av en frisk, artrik och livskraftig mikrobiota i sin tarm och de livnär sig på fibrer från växtarter.
Mikrobiomet består av bakterier, svampar, protozoer som genom jäsning/fermentering har till uppgift att producera energi, vitamin B och vitamin K samt bidra till ett sunt immunförsvar. Nyare forskning har visat att sammansättningen av dessa medhjälpare i tarmen hos hästar med nedsatt immunförsvar och sjukdomar skiljer sig åt från mikrobiomet hos friska hästar.  Även andra faktorer skapar en felaktig artsammansättning. Till exempel spannmålsbaserade foder och artfattigt grovfoder kan skapa obalans i mikrobiomet med minskat antal och mångfald av arter goda bakterier. Om du misstänker att din häst kan ha en obalans i mikrobiotan kan du genom analys kartlägga vilka bakterier och vilken omfattning de finns i grovtarmen för att komma till orsaken till problemet hästen har.

Mer information och datablad